maanantai 1. syyskuuta 2014

Tulkaa läpsäisemään


Kävi sillä tavalla hassusti, että sunnuntaisissa shoppailuhuuruissa satuin harhailemaan Suomalaiseen Kirjakauppaan katsastamaan tarjontaa - mahtipontisesta "nyt otan projektiksi lukea omassa kirjahyllyssä viruvaa kirjallisuutta ensin" -uhostani huolimatta.

Silmääni sattui osumaan edelleenkin käynnissä olevasta dekkarivaiheesta johtuen uusi amerikkalainen dekkaristituttavuus Karin Slaughter, sekä vastustamaton kaksi Slaughter-pokkaria 12 eurolla -tarjous, jonka takia sarjan kaksi ensimmäistä osaa käveli kanssani ulos lähes itsestään!

Vai voitteko syyttää sortumista seuraavien, kirjasarjaa mainostavien ylisanojen jälkeen?

Maailmanluokan trillerisarja alkaa!

Slaugterin Will Trent on ehkä koko dekkarikirjallisuuden viehättävin rikostutkija!
- Liza Marklund

Karin Slaughter on taitava. Pelon huone imaisee otteeseensa heti alusta alkaen!
- Dekkariseuran Ruumiin kulttuuri -lehti

Nyt on kyllä vähän morkkis. Syyllisyydentunnosta kiemurrellen vannon nyt pyhästi, että en ota kirjahyllyn uusia tulokkaita lukuun ainakaan vielä vähään aikaan, ellei kiusaus käy aivan ylivoimaiseksi!

Tässä vielä takakannen antia sarjan ensimmäisestä kirjasta, Triptyykistä:
Atlantassa vaanii kylmäverinen murhaaja, joka irrottaa naisuhreiltaan kielen. Tapaukset saa tutkittavakseen etsivä Michael Ormewood, jolla on ongelmia avioliittonsa ja autistisen poikansa kanssa. Poikkeuksellisen karmivaan sarjamurhaajajahtiin määrätään avuksi erikoisagentti Will Trent. Tämä arpien peittämä lastenkodin kasvatti on mysteeri itsessään, mutta rikosten suhteen hänellä on ilmiömäinen vainu.
Koulutoverinsa raiskauksesta ja murhasta teinipoikana tuomittu John Shelley pääsee 20 vuoden jälkeen vankilasta ja joutuu heti vaikeuksiin. Kuka uskoisi murhamiehen sanaa?
Kuulostaa  lupaavalta, eikös?
Karin Slaughter: Triptyykki (Tammi 2009) & Pelon Huone (Tammi 2010) Käännös Annukka Kolehmainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti